Werkwijze

Wat gebeurt er met uw hond in mijn trimsalon?

Wanneer u uw hond naar een trimsalon brengt moet u hem enkele uurtjes afstaan. Het beste is om het afscheid zo kort mogelijk te houden omdat de hond daar erg onzeker wordt. Het moet toch gebeuren en hij is in goede handen. Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. De vacht van de hond doorgekamd en eventuele klitten worden verwijderd. Als u uw hond regelmatig goed heeft doorgekamd kunt u hem of haar het ontklitten besparen. Uw hond wordt getrimd op een manier die past bij zijn vachttype. Als uw hond gewassen moet worden, zal hij nu het bad in gaan en daarna gedroogd worden. Wanneer de vacht geheel droog is, kan de hond verder worden afgewerkt en in model gebracht worden. Daarna wordt u gebeld om uw hond weer te komen ophalen. Uw hond kan wel een beetje moe zijn na een trimbeurt.

Welke trimtechnieken zijn er?

Plukken

De meeste terrierrassen en alle andere ruwharige honden worden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand of trimmes verwijderd wordt, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen.

Effileren

Spaniels,Setters,Retrievers en honden met soortgelijke vachten worden waar mogelijk uitgeplukt en verder met een speciaal getande schaar (effileerschaar) uitgedund en gemodelleerd.

Scheren en knippen

Poedels en honden met hetzelfde vachttype worden geschoren en/of geknipt in elk gewenst model.

Ontwollen

Newfoundlanders,Berner Sennenhonden,Chow Chows,Keesachtigen,Poolhonden en honden met vergelijkbare vachten kunnen in de ruiperiode ontwold worden. Hierbij wordt met verschillende materialen zoveel mogelijk dood onderhaar verwijderd.

Wassen en uitkammen

Kortharige honden die verharen knappen ook erg op als ze langs de trimster zijn geweest. Met behulp van speciale gereedschap en een wasbeurt wordt zoveel mogelijk los haar verwijderd. Let wel je kan het verharen niet voorkomen maar het is wel een periode iets minder. Langharige honden kunnen ook terecht voor periodieke was- en borstelbeurten.

Hoe vaak moet uw hond naar de trimsalon?

Hoe vaak een hond moet worden getrimd is heel verschillend En afhankelijk van de vacht. Maar om u toch een idee te geven:
  • Poedelvachten: 4-8 maal per jaar
  • Ruwharige vachten: 2-4 maal per jaar
  • Spaniëlvachten: 4-6 maal per jaar
Als u bedenkt hoeveel uur er aan uw hond gewerkt wordt, zal de prijs van het trimmen niet tegenvallen.